Copyricht © 2014 Stichting Buurthuis Lerop - made by JoZ -
Home Laatste nieuws Wie zijn wij? Onze leropperhof Hoe vindt u ons? Jaaragenda Fotopagina Ons mooie lerop Kruisen/kapellen Links Contact Privacy Policy
Lerop is een kerkdorp behorende bij Sint Odliënberg, gemeente Roerdalen. Als we alle boerderijen, hoven en huizen bij elkaar op tellen zijn dat er ruim 50, met ongeveer 160 inwoners in de leeftijd van o tot 85 jaar. Door de geïsoleerde ligging van Lerop bestaat er nog steeds een vorm van “naoberschaft”. De enige “sociale” voorziening is ons buurthuis “Leropperhof. Het idee om dit te bouwen ontstond ruim 45 jaar geleden. Zowel de bouw als de instandhouding werd, en wordt nog steeds, gerealiseerd door de bewoners zelf. Meer lezen over onze “Leropperhof” klik hiernaast op “Onze Leropperhof”
Onze doelstelling Volgens onze Statuten zijn de doelstelling van onze stichting: 1. De exploitatie van een buurthuis in het gehucht Lerop onder de gemeente Sint Odiliënberg, waarin vergaderingen van de put en alle plaatselijke activiteiten en recreatie kan plaatsvinden. Het buurthuis kan ook in gebruik worden gegeven voor (familie)feesten. 2. Het (mede)organiseren van allerlei activiteiten voor jong en oud, die de leefbaarheid van onze kern bevorderen.
Ons organisatieprofiel  Ons huidige bestuur bestaat uit:  - Jan Evers, Penningmeester - Jos Zonnevijlle, Secretaris  - Thea Mooren, lid - Simon Kuut, lid - Gerard de Roeper, lid Verder kent onze "Put" verschillende werkgroepen die garant staan voor de (mede)organisatie van o.a. de  Boere-broeloft, het planten van de Meiboom, kinder- paas-feest de Paasbrunch, de Barbecue enz.  Een  volledige opsomming van onze activiteiten vindt u op  onze jaaragenda.
Wie zijn wij
Put Lerop